Home Nieuws Agenda Gastenboek Forum
Zoek  Laatste wijzigingen/toevoegingen  

[ Laatste wijzigingen/toevoegingen ] [ Doelstelling RijenCentraal ]

juli 2011

Diverse aanpassingen met name op het gebied van vormgeving en technische aanpassingen (stylesheets). Google +1 buttons zijn toegevoegd.

Mei 2005

De Database van Rijencentraal is opgeschoond. Er bleken een aantal dode links te bestaan. Die zijn nu verwijderd
Dit zegt niet dat u geen dode links meer kunt tegenkomen. Mogelijk is er een enkele aan het speurend oog ontsnapt. Daarbij komt dat het net dynamisch is en een link die vandaag werkt, kan morgen dood zijn. Mocht u op een dode link stuiten dan verzoeken wij u een melding daarvan te maken.
Eigenaren van links worden ook verzocht om wijzigingen in hun internetadres aan te passen. Bij aanmelding hebben zij daartoe inloggegevens ontvangen.
Via de link op de pagina die tevoorschijn komt door een klik 'Meld uw site hier aan' kunt u de linkgegevens aanpassen.


Eerder meldden wij hier regelmatig bezoekersaantallen. Door een wijziging van de server is rapportage in die vorm niet langer mogelijk. Heeft u interesse in het aantal kliks dat een bepaalde link oplevert, dan kunt u hier meer informatie verkrijgen.

RijenCentraal is verguld met het feit dat de heer Piet Balemans ingestemd heeft met publicatie van zijn artikelen op deze site. Wij hebben hierdoor de primeur!!!
U vindt de link op de homepage van RijenCentraal.

Juli 2004

Vanwege de verhuizing van de website naar een andere server is de bereikbaarheid medio Juli van deze site wat minder.
Het is ook mogelijk dat zich er een aantal problemen voordoen. Stuit u onverhoopt op foutmeldingen of andere afwijkende zaken wilt u dan zo vriendelijk zijn dit te melden. Bij voorbaat dank.

Oktober 2003

John Hos, eigenaar van de computerwinkel PC Friend uit Breda en voormalig Rijenaar is bereid gevonden om periodiek een column te vullen op RijenCentraal. Hij doet hierin verslag van zaken die hem in de dagelijkse praktijk bereiken. De eerste column gaat over een hot item: ADSL.

John Hos, PC Friend, Saksen Weimarlaan 17, 4818 LA Breda. Tel: 076-5310341
Fax: 076-5310342. Internet http://www.pcfriend.nl

Augustus 2003

De site is uitgebreid met een onderdeel dat eerder al aanwezig was. De plattegrond van Rijen. Alleen is die nu verbeterd. De aanleiding hiertoe was het voorkomen van het trefwoord plattegrond in de top 10 van zoekwoorden!

  • Op de kaart zijn gekleurde stippen zichtbaar. Indien de muis daarboven wordt geplaatst, verschijnt er in het tekstkader boven in het scherm waarop die stip betrekking heeft. De betekenis van de kleur van stippen  is in de legenda linksboven opgenomen. Door in de legenda te klikken op een bepaalde kleur stip, worden allen ander stippen onzichtbaar.
  • Indien er een link naar een website bekend is van de betreffende stip dan verandert de aanwijzer in een handje ten teken van het feit dat de stip ook aangeklikt kan worden. Dit is de standaard werking van de browser. Tevens verschijnt na enkele seconden een geel kadertje met informatie over deze link.
  • Het is mogelijk in het tekstvak een zoekgegeven te typen. Wilt u weten waar bijvoorbeeld het gemeentehuis zich bevindt, type dan (bijvoorbeeld) 'gemeente' in. De database van RijenCentraal wordt doorzocht en ,indien gevonden, wordt een handje geplaatst bij de stip,en dus de lokatie, waar het gemeentehuis zich bevindt. Opgenomen links zijn vooralsnog beperkt tot algemeen informatieve links en relaties van Jambon IT bv
  • Omdat de gegevens uit een database worden genomen, is het mogelijk voor onze klanten deze kaart te gebruiken voor hun eigen website. Een link volstaat. Neem voor meer informatie contact op.

Om een beter beeld te krijgen welke links zo al worden aangeklikt op RijenCentraal is een aanpassing gemaakt, die elke click vastlegt in een tabel. Per periode kan zo eenvoudig worden gerapporteerd. Hierdoor kunnen gericht verbeteringen worden aangebracht.

In augustus brachten een 1700 tal gasten een bezoek aan RijenCentraal.

Maart 2003

Deze maand heb ik de site een vernieuwde aanblik gegeven. Laat me svp weten wat u er van vindt!

Door een technisch probleem is het registeren van de bezoekersaantallen sinds augustus wat in het nauw gekomen. Dit is inmiddels hersteld dus de bezoekersaantallan vanaf februari zullen hier weer regelmatig te lezen zijn. Mogelijk zal ik de ontbrekende bezoekersgegevens alsnog kunnen geven.

Een andere toevoeging is de eerste banner. Hopeling zullen er nog meer volgen!Vermeldenswaard is dat de een script registreert hoevaak er wordt doorgeklikt. De eigenaar van de banner kan vervolgens via een speciale pagina zien hoe het rendement van de banner zich ontwikkelt. En dus of de banner de verwachtingen waarmaakt.

 

Overzicht bezoekersaantallen :

Mei 2001:765
Juni 2001: 625
Juli 2001: 575
Augustus 2001: 497
September 2001: 746
Oktober 2001: 984
November 2001: 899
December 2001: 759

Januari 2002 : 809
Februari 2002 : 1108
Maart 2002: 1160
April 2002: 916
Mei 2002 : 1029
juni 2002 : 958
juli 2002 : 879
augustus 2002 : 975

 

 

 

Dit komt eveneens tot uiting in de aantallen stemmen die via de enquete zichtbaar worden.

September 2002

Per heden is een zoekfunctie op RijenCentraal actief gemaakt. Hiermee kunnen eenvoudig gegevens over site  die op RijenCentraal gelinkt zijn worden gevonden.
In het bovenste deel van elke pagina treft u rechtsboven het "Zoek" kader. Hier stond eerder een lijst waarin alle links van de stie op alfabet gesorteerd, te zien waren. Deze lijst echter te lang en onoverzichtelijk en moest elke keer dat de pagina werd opgevraagd worden gemaakt en verzonden. Dit kwam de snelheid van de site niet ten goede.

Daarom is dit onderdeel nu vervangen door het "zoek-kader".

Vul hier een (deel van een) zoekgegeven in en de database wordt doorzocht. Records waarin het zoekgegeven voorkomen worden vervolgens teruggegeven. Links zijn meteen aanklikbaar en voor zover de eigenaar van de link dit toestaat is het emailadres ook teruggemeld.  Ook wordt direct onder de link de korte omschrijving van de gevonden site weergegeven.

De door bezoekers ingevoerde zoekgegevens worden opgeslagen om nader onderzoek mogelijk te maken. Mocht u hierin belangstelling hebben, neemt u dan gerust contact op!

Juni 2002

De enquete is wat verbeterd. O.a. is een einddatum opgenomen. Indien die verlopen is kunnen geen stemmen meer worden uitgebracht.
In het hoofdscherm van RijenCentraal is een link opgenomen naar een overzicht van alle stellingen.
Vindt u dat stellingen die gesloten zijn zichtbaar moeten blijven in het 'pop-up' schermpje? Laat het s.v.p. weten

Oktober 2001

Wat cosmetische veranderingen aangebracht in de layout van de indexpagina en de weergave van de categorie-pagina's. Het aantal links dat is aangemeld is nu ruim 250. Overigens is een aantal sites in meer dan één categorie opgenomen wat leidt tot een dubbeltelling.

Augustus 2001

De categorie Goodies is wegens gebrek aan belangstelling enerzijds en het forse ruimtebeslag van de filmpjes e.d. op de server anderzijds verwijderd.

mei 2001

De Enquête is geboren. Een pop-up schermpje met daarin stellingen waarop de bezoeker met Ja of Nee kan reageren. Onderwerpen zijn enkele ' hete hangijzers ' en kunnen ook door de bezoeker worden aangedragen.

januari 2001

Per heden de mogelijkheid geactiveerd om online de agenda door bezoekers te laten aanvullen met eigen Evenementen of Activiteiten.

oktober 2000

Het Forum geïntroduceerd.  Wat houdt de bezoeker bezig?  Lees het het hier , reageer en geef je mening.

augustus 2000

Toegevoegd de mogelijkheid tot het Online links toevoegen naar de eigen website

juni 2000

De site is van een wat ander uiterlijk voorzien. Verder is een groot deel van de inhoud voortaan afkomstig uit een database (ASP).

april 2000

Een gastenboek is opgenomen alsmede is een eerste aanzet voor een Forum waar u Uw mening over lokale onderwerpen kunt geven.

januari 2000

Meer informatie is toegevoegd over Carnaval in de Sporthal.
Enkele links toegevoegd.

 

Doelstelling

De site RijenCentraal beoogt allerhande informatie te verschaffen aan en over inwoners van Rijen. Steeds vaker wordt het internet geraadpleegd voor informatie: een internetaansluiting is in de meeste gezinnen geen uitzondering meer. De rijense surfer heeft echter behoefte aan een bundeling van informatie. RijenCentraal voorziet hierin: door de bonte verzameling van deelnemers vindt de rijense surfer hier steevast iets van zijn gading! Het is steeds meer een verzamelplaats van bedrijven, verenigingen, middenstand, industriële ondernemingen en particulieren die elk zijn stuk informatie leveren. Aan deze bundeling dankt RijenCentraal zijn kracht.

Daarnaast vormen in toenemende mate de interactieve mogelijkheden van de site een uitgangspunt om discussies te voeren. Doordat site-eigenaars zelf hun links kunnen beheren wordt de actualiteit ervan gewaarborgd. Kosten zijn hieraan niet verbonden.

RijenCentraal is een initiatief van Jambon IT bv uit Rijen. Via deze site hoopt Jambon IT Producties in contact te komen met bedrijven, verenigingen of stichtingen die internet als communicatiekanaal zien. Zowel voor het aanmelden, hosten en vervaardigen van websites als voor het uitvoeren van, vaak noodzakelijk, onderhoudwerkzaamheden kunt u bij Jambon IT terecht.

Laat hier uw gegevens achter en ik neem contact met u op voor een vrijblijvend gesprek!

Zie Jambon IT voor meer links.

Stuur een bericht naar Webmaster (Jambon IT) als u vragen heeft over deze website
Informatie: Telefoon FAX Post adres E-mail Webmaster:
0161-223252 0161-232148 p/a Van Bossehof 7, Rijen RijenCentraal Algemeen RijenCentraal Enquete
Dit bestand werd het laatst gemuteerd op vrijdag 8 januari 2016